Tassauksen toiminnan periaatteita

Periaatteet: yleistä

palvelut, Tassaus, koirahieronta, Helsinki, Arabia. kotikäynnitTassaus koirantasauspalvelu® tuottaa koirahierontapalveluita yksityishenkilöille. Palvelu tuotetaan omassa toimitilassa tai erikseen sovitusti asiakkaiden kotona.

Koirahierontapalvelulla tarkoitetaan koiran lihasten ja nivelten käsittelyä koiran hyvinvoinnin parantamiseksi. Käsittely tehdään joko paljain käsin koiran karvan toimiessa liukasteena tai tarvittaessa käyttämällä kasviöljyä liukasteena hierojan käsien ja koiran karvattoman ihon välillä.

Periaatteet: hieronta

Koiran ihoa ja sen alla olevaa lihaskudosta sivellään, painellaan, pyöritellään, nostellaan, taputellaan ja täristetään sormia ja kämmeniä käyttäen. Näitä tekniikoita yhdistelemällä saadaan hoito mahdollisimman tehokkaaksi.

Hieronta rentouttaa lihaksia, lievittää kipua ja aktivoi lihas- ja hermosolujen toimintaa, mikä nopeuttaa rasituksesta palautumista. Hieronta on myös tehokas tapa ennaltaehkäistä rasitusvammojen syntyä sekä edistää jo syntyneen vamman paranemista tai leikkauksesta toipumista.

Hieronnassa tärkeää lihaskalvojen käsittelyä tehdään käsin tai erityisellä metallisella lihaskalvotyökalulla, jonka avulla saadaan lihaksissa kipua aiheuttavia kalvoja venytettyä ja lihaskipuja vähennettyä sitä kautta. Lihaksissa olevia kosketusarkoja kohtia eli triggereitä hoidetaan tarvittaessa sekä painelemalla että matalataajuuslaserlaitteen avulla. Laserhoito vaikuttaa tutkimusten mukaan verenkiertoon, immuunijärjestelmään, imunestekiertoon ja tiettyjen kiputilaa helpottavien hormonien erittymiseen, eli tehostaa kehon omaa paranemisprosessia. Laserilla voidaan hoitaa myös tulehtunutta lihaskudosta. Hierontaan yhdistetään raajojen passiiviset venytykset ja nivelten liikkuvuuskäsittely sekä koiran hierontaan tuoneen ihmisen opastus ja ohjaus.

Hieronnan paikka

Hieronta tehdään joko hoitopöydällä tai lattialla pyyhkeen ja/tai patjan päällä, koiran koosta ja luonteesta riippuen. Koiran kohtaamisessa ja hierontatilanteessa painotetaan kiireettömyyttä ja koiran jatkuvaa huomioimista sekä koiran kivun minimoimista.

Kotona tehtävä hieronta toteutetaan kodin mahdollisuuksien mukaan, yleensä lattialla. Pienten koirien hieronta varten Tassauksessa on kannettava hoitopöytä.

Tuoksujen ja öljyjen käyttö

Tassauksessa tehostetaan hieronnan vaikutuksia yhdistämällä tarvittaessa erikseen sovitusti tuoksu hierontatilanteeseen. Koiran elekielen perusteella hieroja valitsee koiralle sopivan tuoksun ja käyttää sen rauhoittavaa vaikutusta tehostaakseen hieronnan vaikutuksia. Tuoksuja ei voi käyttää, jos koiran hoitoon tuonut ihminen on niille allerginen. Tarvittaessa koira saa erikseen sovitusti ennen hierontaa tai sen aikana rauhoittavaa homeopaattista lääkettä. Hieronnassa käytetään lisäksi tarvittaessa nivelten kipua vähentävää kasviöljyä. Tassaus tarjoaa hieronnan ohella myös yleistasoista ravitsemusneuvontaa koirille.