Koirantasauspalvelu Tassaus

Eteerisen öljyn ja kukkaisveden käyttö koirahieronnan aikana

Eteerisen öljyn määritelmä ja käytön yleisohjeet

Eteerinen öljy on Wikipedian mukaan “kasveista höyrytislaamalla valmistettu vettä hylkivä neste, joka sisältää haihtuvia aromeja.” (lainaus 3.8.2016 päivitetystä sivusta) Euroopassa lainsäädäntö kieltää markkinoimasta öljyä sisäiseen käyttöön (suun kautta otettavaksi). Eteerinen öljy määritelläänkin EU:n lainsäädännössä kosmetiikaksi. Öljyjen käyttö on turvallista, kun noidattaa tiettyjä periaatteita: ei laimentamatonta öljyä iholle, ei lainkaan öljyjä vauvoille. Monet ihmisten hierojat käyttävät työssään eri aineilla laimennettuja eteerisiä öljyjä. Niiden avulla voidaan esimerkiksi tehostaa lihasten rentoutumista.

Kukkaisvedet (engl. floral waters, herbal distillates, essential waters)

Eteerinen öljy on Wikipedian mukaan "kasveista höyrytislaamalla valmistettu vettä hylkivä neste, joka sisältää haihtuvia aromeja."

Kukkaisvedet sisältävät myös voimakkaita tuoksuja. Ne ovat kuitenkin laimeampina öljyjä turvallisempia käyttää. Niitä valmistetaan pääasiassa eteeristen öljyjen valmistuksen sivutuotteina ja käytetään yleisesti kosmetiikan valmistuksessa.

Eteeriset öljyt koirahieronnassa

Oikein valituilla tuoksuilla voidaan voimistaa hieronnan tai muun hoidon vaikutuksia selvästi. Erityisen paljon tuoksuilla voidaan kokemukseni mukaan vaikuttaa hieronnan vastaanottamiseen: kun koira on rento hieronnan alkaessa, hoito on tehokkaampi kuin jos koira on hyvin jännittynyt. Tuoksuilla hoitaessa on tärkeää kiinnittää huomiota koiran reaktioihin: erilaisille koirille sopivat erilaiset tuoksut.

Eteerinen öljy on Wikipedian mukaan "kasveista höyrytislaamalla valmistettu vettä hylkivä neste, joka sisältää haihtuvia aromeja."

Öljyt sopivat parhaiten koirahierojankin käyttöön laimennettuina. Tassaus suosii öljyjen käyttöä laimennettuina ensin veteen ja sen jälkeen haihdutettuna ilmaan. Näin vältetään mahdollisimman tarkkaan mahdolliset haittavaikutukset. Koiran herkkä nenä aistii tuoksut usein silloinkin, kun ihminen ei kiinnitä niihin enää mitään huomiota. Koska öljyt voivat voimakkaasti laimennettuinakin aiheuttaa allergiaoireita herkimmissä ihmisissä, niiden käytöstä hieronnan aikana on sovittava etukäteen.

Tassauksessa käytetyt tuotteet ovat erityisen puhtaita, jottei koiran tarvitsisi haistella epäpuhtauksia.

Esimerkkejä Tassauksessa käytetyistä eteerisistä öljyistä ja kukkaisvesistä ja niiden käyttötarkoituksista

Lähes kaikille koirille sopivat hoitoa tukemaan öljyn tai veden muodossa olevat hampunsiemenet, ruusu ja valeriaana (rohtovirmajuuri).

  • Hampunsiemen: helpottaa sopeutumista uuteen tilanteeseen sekä hieronnan vastaanottamista (ei huumaavaa vaikutusta)
  • Ruusu: tukee luottamuksen rakentumista
  • Valeriaana: auttaa rentoutumaan uudessa tilanteessa
Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: