Koirantasauspalvelu Tassaus

Kipua vähentävä ja rentouttava kylmä-kuumahoito

Tulehdustila

Lihasjännityksiä ja lihas- ja nivelkipua voidaan vähentää vaikuttamalla lihaksessa ja/tai nivelessä olevaan tulehdustilaan.

Lihasjännityksiä ja lihas- ja nivelkipua voidaan vähentää vaikuttamalla lihaksessa ja/tai nivelessä olevaan tulehdustilaan. Kipeässä kohdassa voi olla pitkäaikainen lievä tulehdus, joka estää tai ainakin hidastaa vaurioitunneen kohdan paranemista. Tulehtuneen kohdan lämpötila on verisionten laajenemisesta johtuen yleensä ympäröivää tervettä kudosta korkeampi ja jos tulehdus on lähellä ihon pintaa, kohta näkyy punoituksena. Koiralla turkki usein estää värimuutoksen havaitsemisen.

Kylmä-kuumahoito

Tassauksessa kylmä-kuumahoito tehdään useimmisen mikroaaltouunissa lämmitetyn kauratyynyn ja kylmään veteen kastetun pyyhkeen avulla. Kylmä-kuumahoito on perinteinen,  yksinkertaisesti myös kotioloissa toteutettava tehokkaasti tulehdusta ja kipua vähentävä hoito. Kotona hoito on yleensä helpoin toteuttaa kylmän ja kuuman veden avulla kylvyssä tai suihkussa ollessa.

Kylmä-kuumahoidon tehokkuus perustuu lämpötilavaihteluun. Kun kohtaa vuoroin jäähdytetään ja vuoroin lämmitetään, verisuonet vuoroin supistuvat ja vuoroin laajenevat.

Hoidon tehokkuus perustuu lämpötilavaihteluun. Kun kohtaa vuoroin jäähdytetään ja vuoroin lämmitetään, verisuonet vuoroin supistuvat ja vuoroin laajenevat. Tämä edesauttaa tulehdustekijöiden (yleensä bakteerien) irtoamista alueelta verenkiertoon eli alueen puhdistumista. Kipu ja turvotus vähenevät, kun veri alkaa kiertää paremmin.

Kylmä-kuumahoito kuuluu Tassaus Koirantasauspalvelun koirahieronnan tukipalveluihin.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: