Koirantasauspalvelu Tassaus

Lihaksia rentouttava ja kipua vähentävä lihaskalvon käsittely koiran kehohoidossa

Lihaskalvo ja lihasjäykkyys

Lihaskalvoa kutsutaan myös fasciaksi tai faskiaksi ja peitinkalvoksi.

Lihastyö rasittaa lihaskalvoja

Useinkaan lihasjäykkyydeksi kutsuttu lihasten joustavuus ei johdu lihaksista, vaan lihaksia ympäröivän ja lävistävän sidekudoksen joustamattomuudesta tai vaurioista. Koiran lihaksia luihin, toisiin lihaksiin toisaalle kalvoon kiinnittävää sidekudoskalvoa on koko kehossa ihon alla ja kaikissa lihaskerroksissa. Venyttämisen tarkoituksena on saada kalvon kostea, joustava rakenne palautumaan mahdollisimman ihanteelliseksi.

Kalvon käsittely on tärkeää, koska sen toispuolinen kiristyminen voi aiheuttaa virheasentoja ja sitä kautta vammoja kireyden jatkuessa pitkään. Kalvon kireys voi myös nuorella tai aktiivisella koiralla estää lihasten kasvua. Jos kalvo kiristää, osa lihasvoimasta jää hyödyntämättä ja lihasvoima vähenee eli ajan kuluessa lihas kutistuu.

Käsittely

Kireiden kalvojen käsittely voi olla kivuliasta, joten koiralle käsittely on aina tehtävä varoen. Kun kipeä kohta on löytynyt ja käsitelty, vaiva helpottaa yleensä heti. Tassauksessa kalvokäsittely tehdään mahdollisuuksien mukaan jokaisen hieronnan yhteydessä. Tarvittaessa apuna on metallinen lihaskalvotyökalu (fascia edge tool), jossa on sekä pyöristetty että terävämpi reuna.

Kalvoja hoidetaan Tassauksessa myös kraniosakraaliterapeuttisin keinoin. Nämä ovat hyvin lempeitä tekniikoita, eivätkä koiralle kivuliaita.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: