Koirantasauspalvelu Tassaus

Rauhoittava spiinapisteiden käsittely koiran kehohoidon tukipalveluna

Spiinapisteet

Spiinapisteet, #spinapisteet, #koirahieronta, #koirantasauspalvelu, #Helsinki, #Tassaus, #vyöhyketerapia

13 spiinapisteen (engl. spinal points) käsittely on refleksologista eli vyöhyketerapeuttista hoitoa. Muun muassa selkänikamien väleissä ja päällä lähellä ihon pintaa kulkee hermoja, joiden toimintaan voidaan vaikuttaa tietyistä kohdista koskettamalla. Spiinapisteet sijaitsevat paikoissa, joiden käsittelyn on useamman sukupolven kokemuksen myötä todettu aiheuttavan tiettyjä vaikutuksia.

Spiina- tai spinapisteiden avulla voidaan hoitaa koiran koko kehoa. Käsittely voidaan tehdä koko rangan pituudelta tai keskittyen tiettyyn kohtaan koiran ongelman mukaan.

Usein spiinapisteet voi havaita myös silmillä: niiden kohdalla karva voi olla eri väristä kuin muualla tai puuttua kokonaan. Joskus pisteiden kohdalla näkyy myös ihomuutoksia.

Käsittely ja vaikutukset

Selän spiinapisteitä voi käsitellä myös kotona, niiden paikat ja käsittelytapa on melko helppo oppia.

Pisteiden käsittely alkaa aina jalkojen käsittelyllä, koska elimistön mahdollisesti tuottamat kuona-aineet kertyvät usein tassuihin ja alimpiin jänteisiin. Pisteitä käsitellään kevyesti pyörittelemällä, täysin kivuttomasti. Ensimmäiset käsittelykerrat voivat olla koiralle hämmentäviä, koska usein tavallisuudesta poikkeavia hermoimpulsseja lähtee koko kehoon. Oleellista käsittelyssä kuitenkin on, että koira pystyy keskittymään omiin tuntemuksiinsa: rauhoittava vaikutus ei tunnu, jos koira on hyvin levoton koko pisteiden käsittelyn ajan.

Selän spiinapisteitä voi käsitellä myös kotona, niiden paikat ja käsittelytapa on melko helppo oppia. Pisteiden käsittely syventää koiran ja hoitajan suhdetta, kuten koiran tavoitteellinen käsittely muutenkin.

Spiinapisteiden käsittely ensi sijassa rentouttaa ja lievittää kipua. Spiinapisteiden avulla voidaan hoitaa myös raajoissa olevia ongelmia, kuten allergioita tai furunkuloosia.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: