Koirantasauspalvelu Tassaus

Koiran terveystarkastus

Terveystarkastus

Koiran voinnin tarkastaminen ja tarkkailu hoidon aikana sisältyy jokaiseen kehohoitoon. Seurantaan liittyy koiran korvien, silmien, hampaiden, turkin ja ihon kunnon tarkastus sekä tarvittaessa kynsien lyhentäminen. Yksi ammattimaisen koirahierojan tehtävistä on huomauttaa mahdollisesti huomaamistaan terveysongelmista, esimerkiksi koiran ientulehduksesta tai vuotavista silmistä. Koirahierojan tulee tunnistaa myös mahdolliset tarttuvat sairaudet. Hieroja ei kuitenkaan voi tehdä diagnoosia, vaan ainoastaan kehottaa koiraa käymään lääkärissä.

Koiran kynsien hoito

>Kynsien leikkaaminen on monelle koiralle stressaavaa, siksi Tassauksessa kynsiä huolletaan mieluiten viilaamalla. Usein koiran on helpompi sietää kynsien viilaus kuin leikkaus. Jos tassut ovat hyvin herkät, kummankin toimenpiteen opettaminen koiralle vaatii paljon harjoitusta kotona.

Hinta ja hierojan valinta

>Koirahieroja tekee terveystarkastuksen yleensä murto-osalla siitä hinnasta, jonka tarkastus maksaa eläinlääkärissä. Tästä syystä Tassaus suosittelee jokaista koiraa käymään hierojalla vähintään kerran vuodessa. Urheilevalle tai muuten aktiiviselle koiralle terveystarkastus pitäisi tehdä useammin, akviitikautena mieluiten vähintään kuukausittain. Ihmisurheilijathan saattavat käydä hierojalla ja lääkärintarkastuksessa päivittäin. Koirahierojaa valitessa on lisäksi tärkeää etsiä tietoa etukäteen, kysellä suosituksia ja valita juuri omalle koiralleen sopiva hieroja.

Siirry sivun alkuun
Näytä painikkeet
Piilota painikkeet