Koirantasauspalvelu Tassaus

Kipua vähentävä triggerpisteiden käsittely koiran kehohoidon tukipalveluna

Triggeri, trikkeri, trigger?

trikkeri, triggeri, trigger, kipupiste, koirahieronta, tassaus, helsinki, tukipalvelu

Triggerpiste on kipupiste lihaksessa eli lihaksessa oleva pistemäinen lievästi vaurioitunut kohta. Se muodostuu usein lihaksen eniten rasittuvaan kohtaan. Kipeintä pistettä käsittelemällä voidaan saada kipu hellittämään koko lihaksessa.

Kipukohdan käsittely

Koira poikkeaa ihmisestä triggerien käsittelyssä: koiran kipu helpottaa yleensä nopeasti, ihmisellä kivun hellittäminen voi vaatia useita käsittelykertoja. Triggerien käsittely on kuitenkin aina vähintään jonkin verran kivuliasta. Lihasjäykkyyden kasvaessa iän myötä myös kipukohtien määrä usein lisääntyy ja kipu tuntuu voimakkaammin niitä hoidettaessa. Kipukohtaa hoidetaan yksinkertaisesti painamalla sitä hetki sormella.

Kokemusteni mukaan koirilla, joilla on rakenteellisista syistä johtuvia liikerajoituksia tai jotka palelevat herkästi, on usein muita enemmän triggereitä. Niiden käsittely voi vaikuttaa koiran liikkumiseen ja käytökseen välittömästi, selvästi havaittavasti. Tilanteen salliessa pyrin opastamaan koiran hierontaan tuoneen ihmisen hoitamaan kipukohtaa itse kotona.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: