Koirantasauspalvelu Tassaus

Passiivinen venyttely koiran kehohoidon tukipalveluna

Aktiivinen venytys

Koira venyttelee aktiivisesti silloin, kun venyttely tapahtuu koiran omasta aloitteesta. Useimmiten koira venyttelee levon jälkeen nojaamalla taakse ja ojentamalla etujalat samalla eteen ja nojaamalla eteen ja ojentamalla takajalat taakse. Venyttelyn määrä vähenee yleensä koiran ikääntyessä. Koiran kanssa eläessä ja liikkuessa kannattaa huomioida, mitä, miten ja missä tilanteissa koira venyttelee.Venytykset ovat tehokkaimpia lihasten ollessa lämpimiä ja joustavia, eli enintään puoli tuntia liikunnan jälkeen.

venyttely, venytys, koirahieronta, tassaus, helsinki

Passiivinen venytys

Passiivisella venyttelyllä tarkoitetaan venyttelyä, joka tehdään jonkun muun kuin koiran aloitteesta. Jokaiseen hierontakertaan kuuluu venyttely ja mahdollisuuksien mukaan venyttelyssä avustamisen opastaminen koiran hierontaan tuoneelle ihmiselle. Venytykset ovat tärkeitä koiran nivelten, lihaksiston ja lihaksia ympäröivän kalvon joustavuuden ylläpidossa. Venytykset on kuitenkin mahdollisen kivuliaisuuden takia tehtävä varovasti, jos koiralla on lihas-, nivel- tai jännevaurioita.

Hieronnan aikana on mahdollista venyttää suurinta osaa koiran lihaksista ja lihaskalvosta liikuttamalla raajoja tietyllä tavalla ja pyrkimällä saamaan selkään pientä kiertoliikettä.

Passiivisella venyttelyllä tarkoitetaan venyttelyä, joka tehdään jonkun muun kuin koiran aloitteesta
Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: