Koirantasauspalvelu Tassaus

Koirien lääketieteellinen tutkimus

Tiesitkö, että koirien tutkimukseen voi lahjoittaa rahaa?  Yksi tutkimuksia Suomessa organisoiva taho eli Helsingin yliopisto ottaa jatkuvasti vastaan rahalahjoituksia.

Tiesitkö, että koirien tutkimukseen voi lahjoittaa rahaa? Yksi tutkimuksia Suomessa organisoiva taho eli Helsingin yliopisto ottaa jatkuvasti vastaan rahalahjoituksia.

Koirien terveystutkimusrahaston sivulla lukee: “Koirien terveystutkimus parantaa koirien hyvinvoinnin edellytyksiä, mutta on tärkeää myös oman terveytemme edistämiseksi: koirien sairaudet ovat pitkälti samoja kuin ihmisten, ja tutkimustietoa voidaan soveltaa usein lajista toiseen.” Rahaston ovat perustaneet Helsingin yliopisto ja Kennelliitto vuonna 2009.

Entä tiesitkö, että koirasi voi halutessasi päästä mukaan tutkimushankkeisiin? Tutkimuksiin osallistumisesta voi kysyä lisätietoja Helsingin yliopistosta.

Tällä hetkellä Helsingin yliopistossa on käynnissä kahdeksan tutkimusryhmää:

Tutkimusyh­mät:

Tiesitkö, että koirasi voi halutessasi päästä mukaan tutkimushankkeisiin?

Helsingin yliopisto tutkii myös koirien geenejä yhteistyössä Folkhälsanin kanssa. Tämän yhteistyön kautta on muun muassa saatu selville, että koirien arkuuden taustalla on samoja tekijöitä kuin ihmisten mielenterveydellisten ongelmien taustalla. Tutkimuksessa keskityttiin koirien ääniarkuuteen sekä vieraiden ihmisten ja paikkojen pelkoon. Tutkittavina oli saksanpaimenkoiria.

Geenitutkimukseen liittyvistä aiheista tiedotetaan aktiivisesti Facebookissa.

Muutama kiinnostava viime aikoina julkaistu koiratutkimustulos.

Alla muutama kiinnostava viime aikoina julkaistu koiratutkimustulos:

Toisinaan asiantuntijatahot myös varoittavat luottamasta liikaa vielä keskeneräisiin tutkimuksiin.

Vuosina 2015-2018 tehdyissä opinnäytetöissä on todettu muun muassa, että

Nämä ovat kaikki suomalaisia tutkimuksia. Muissa maissa tutkimuksia on tehty runsaasti erilaisista aiheista. Koira on suosittu tutkimusaihe. Koirista kirjoitetaan jonkin verran arvostetuissa asiantuntijajulkaisuissa.

Koira on suosittu tutkimusaihe

Vuodelta 2014 löysin tekniikan alan lehdestä tutkimusuutisen koiran kakkaamisesta ja vuodelta 2017 taas naistenlehdestä artikkelin koiran moraalista.

Kaikkea tutkimustietoa ei siis julkaista eläimiin keskittyvissä lehdissä – pidähän siis silmät auki, missä liikutkin ja mitä luetkin!


Kerro ihmeessä kommenteissa, jos haluat lukea lisää, niin kokoan aineistoa myös ulkomailta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: