Koirantasauspalvelu Tassaus

Miki, toipilas

Miki-koira vaikuttaa toipuneen viimein leikkauksesta ja siitä seuranneesta suolistotulehduksesta.

Toipilas Miki-koira vaikuttaa toipuneen viimein leikkauksesta ja siitä seuranneesta suolistotulehduksesta.

Mikiltä poistettiin moninkertaiseksi laajentunut perna. Leikkauksella pieni koira keveni vajaasta kahdeksasta kilosta seitsemään. Kasvain oli siis tooooodella iso.

Miki sai sairaalassa luonnollisesti antibioottia. Koska antibiootit tappavat myös hyviä elimistön hyviä bakteereja, antibioottien käytöstä (todennäköisesti) oli seurauksena paha suolistotulehdus: Miki alkoi ripuloida, lopulta kakan mukana tuli myös verta. Tämän takia Miki joutui ikenet valkoisina taas sairaalaan, tällä kertaa kolmeksi yöksi. Antibioottia, pahoinvointilääkettä ja kipulääkettä suoraan suoneen. Toisena päivänä Miki halusi jo lenkille, mutta veriripuli hellitti vasta kolmannen yön jälkeen. Sairaalasta kotiin palasi aneeminen Miki.

Kaksi viikkoa Miki-toipilas söi erikoisruokaa, prebioottitahnaa ja probiootteja.

Kaksi viikkoa Miki-toipilas söi erikoisruokaa, prebioottitahnaa ja probiootteja. Ensimmäisen kotonaoloviikon ajan Mikillä oli käytössä myös kipulääke, vatsahappoa vähentävä lääke ja antibiootteja, sitten pikkuhiljaa jätettiin lääkkeet pois ja siirryttiin taas kotiruokaan. Nyt Miki alkaa viimein vaikuttaa jälleen omalta energiseltä ja omatahtoiselta itseltään. Edellisestä kerrasta onkin kulunut pitkiä kuukausia, ellei vuosi…

Toipilasajan jälkeisiä muutoksia

Epäilemme, että Mikille on saattanut tulla sairastamisen aikana lievä hermovaurio.

Epäilemme, että Mikille on saattanut tulla sairastamisen aikana lievä hermovaurio. Kenties kasvaimen aiheuttamasta paineesta, kenties paineen äkillisestä poistumisesta, kenties tulehdusten takia. Miki ei ole kotona olonsa aikana missään vaiheessa pissaillut lattialle, toisin kuin leikkauksen jälkeen. Monta kertaa kävi niin, että Miki vaikutti yhtäkkiä tajuavan pissahädän, eikä sitten voinutkaan enää muuta kuin pissata heti. Aikaa kertoa hädästä ei siis jäänyt. Pissaamisongelmiin liittyi myös tiheä peniksen nuoleminen: ääni häiritsi erityisesti öisin. Toivottavasti Miki toipuu tästä epämukavuudesta vielä.

Leikkauksen jälkeen Mikin keho tuntuu erilaiselta. Iso osa lihaksista tuntuu kadonneen, Miki vaikuttaa luiselta. Tämä voi johtua vähäisemmästä, vähemmän rasittavasta liikunnasta pitkään ennen leikkausta tai kenties siitä, että kasvainhan vaati energiaa kasvaakseen. Miki on jo 15v, joten rankka lihastyö ei ihan iänkään takia enää tule kysymykseen. Varovasti siis treenataan

Varovasti siis treenataan :)

Opin tästä kokemuksesta sen, ettei sairaudelta voi aina välttyä, vaikka pitäisi kuinka hyvää huolta terveydestä. Toivon, että Mikillä on edessä vielä hyviä kuukausia, ellei vuosia. Miki on vahva tyyppi, joka näyttää jaksavan taas sählätä ja vaikuttaa jälleen paljon nuoremmalta kuin on.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: