Koirantasauspalvelu Tassaus

Mitä hyvää korona on tuonut elämääni eli elämää koirien kanssa

WHO:n julistama pandemia on tuonut minulle paljon hyvää. Olen tutustunut itseeni uudella tavalla. Olen viettänyt erilaista aikaa koirien kanssa. Käynyt lenkillä uudella asenteella.

Toki asiaan vaikuttaa sekin, että olen saanut viettää aikaa tutustumalla ei-enää-niin-uuden kotini ympäristöön koirien johdolla. Katsellut, kun rusakot loikkivat pihalla kaikessa rauhassa.

Koronan kanssa lenkillä

Puistoissa on korona-aikana kaupungissakin rauhallista aikaisin aamulla. Iltapäivällä on paljon ihmisiä liikkeellä, jos aurinko paistaa. Kertaakaan en ole päässyt “pysäköimään” koiria hetkeksi läheiselle ulkokuntoilupaikalle laitteiden keskelle, koska siinä on joka kerta ohi kulkiessani ollut jo joku.

On pitänyt miettiä, mihin lenkkeilemme, jos bussilla kulkemista pitää välttää. Bussilla olemme matkanneet vaihtelua saadaksemme vähän kauemmas joen varteen ja toisiin koirapuistoihin.

On pitänyt miettiä, mihin lenkkeilemme, jos bussilla kulkemista pitää välttää. Bussilla olemme matkanneet vaihtelua saadaksemme vähän kauemmas joen varteen ja toisiin koirapuistoihin.

Nyt, kun ihmisiä on päivisin liikkeellä tavallista enemmän, lenkkeilemme usein pidempään aamuisin. Se sopii minulle, koska tykkään herätä viiden ja kuuden välillä. Olemme saaneet nauttia uskomattoman kauniista auringonnousuista kirpakkaina, kirkkaina aamuina.

Uudessa ympäristössä näyttää olevan aiempaa kotia (joka on edelleen koirien toinen koti) enemmän sellaisia koiranulkoiluttajia, jotka väistävät. Sellaisia, jotka antavat meidän väistää. Aiemmin oli pienoinen ongelma siinä, että ulkoiluttajat antoivat koiransa tulla kohti, vaikka väistimme.

Hoitoja ja hoitajia

WHO:n julistama korona-pandemia on tuonut minulle paljon hyvää. Olen tutustunut itseeni uudella tavalla. Olen viettänyt erilaista aikaa koirien kanssa. Käynyt lenkillä uudella asenteella.

Koronan tultua olen viettänyt tietoisesti aiempaa erilaista aikaa koirien kanssa. Pysähtynyt aiempaa useammin rapsuttamaan ja juttelemaan. Keskittynyt myös huomioimaan, jos jommallakummalla on liikkumisen perusteella kipua kehossa ja hoitamaan sen pois.

Pipana kävi hammaslääkärissä ja on nyt alaetuhampaita kevyempi. Jokapäiväinen hampaiden harjaus on tuottanut tulosta: lääkärin mukaan Pipanan hampaat ovat ikäisekseen hyvässä kunnossa Pipanan purenta on vino ja osa hampaista jäänyt puhkeamatta, joten hampaiden hoito on erityisen tärkeää: suun tulehdukset ja kipu altistavat muille sairauksille.

Miki taas on onnellinen, kun tulee lämpimämpää. Vanhuksen nikamat eivät tykkää kylmästä ja Miki on liikkunut talven aikana hitaammin – minkä tajusin vasta, kun näin kevään tullen alkaneen innostuksen. Toki sekin vaikuttaa, että olen pitänyt ristiluun ja lonkkien alueesta erityisen hyvää huolta viime aikoina: ne ovat Mikin helpoiten kipeytyviä paikkoja.

Korona-aikana olen pitänyt Mikin ristiluun ja lonkkien alueesta erityisen hyvää huolta viime aikoina: ne ovat Mikin helpoiten kipeytyviä paikkoja.

Käyn töissä, koska olen kahdelta muulta koulutukseltani ihmisten hoitaja, ja koirat palauttavat minut aina hetkeen, vaikka huolehtisinkin joskus kotona ollessakin työasioista. Koirat muistuttavat, kuten sanonta kuuluu, ettei mikään ole tärkeää paitsi puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: