Koirantasauspalvelu Tassaus

Miksi koirani tarvitsisi hierontaa tai kehohoitoa?

Lihaskivut johtuvat usein lihaskalvojen kiristymisestä
#perustietoakoirarahieronnasta, #perustietoa, #miksi hierontaa, #koirahieronta, #Tassaus, #Helsinki, #kotikäynnit

Hieronnan kerrotaan yleensä vaikuttavan pintaverenkiertoa aktivoivasti ja jänteitä ja niveliä venyttävsti. Lihaskivun aiheuttaja on usein lihakset muihin kudoksiin kiinnittävä lihaskalvo, joka ympäröi lihasta joka puolelta: kun kalvo kiristyy, lihakseen muodostuu sen liikkuessa kipua aiheuttavaa painetta. Koirahierojana pyrin venyttämään lihaskalvoja lempeillä ja kivuttomilla tekniikoilla ja vähentämään sitä kautta kipua ja lihasjännitystä.

Kuona-aineiden kertyminen voi aiheuttaa lihaskipuja

Itse lihaskudokseen hieronta vaikuttaa myös verenkierron paranemisen kautta. Paljon työtä tekevien lihasten kudoksiin saatta kertyä kuona-aineita, jotka vaikuttavat lamaavasti (hapenpuutostila) lihaksen toimintaan. Aineenvaihdunnan kiihtyessä kuona-aineet pääsevät verenkierron mukana pois lihaksesta ja lihaksen toiminta paranee. Harva koira on lihaksistoltaan ja luustoltaan täysin symmetrinen ja yksi hierojan tärkeimmistä tehtävistä onkin löytää mahdollisten virheasentojen tai -liikkeiden aiheuttamat jännittyneet lihakset.

Hieronta vaikuttaa myös ihoon ja sen aiheenvaihduntaan, nopeuttaen ihovaurioiden paranemista ja myös esimerkiksi kuivan ihon ongelmia. Aineenvaihdunnan nopeutuminen nopeuttaa myös muiden kudosvaurioiden, kuten luunmurtumien ja leikkaushaavojen, paranemista.

Hieronnan vaikutukset psyykeen

Hieronnan vaikutusta psyykeen ei myöskään kannata vähätellä. Sekä toisten koirien että läheisten ihmisten kosketus on erittäin tärkeää koiran hyvinvoinnille. Hieronnassa käyvä koira tottuu myös jokapäiväisestä silityksestä ja rapsutuksesta poikkeavaan hoitavaan kosketukseen ja paikallaanoloon ja monelle hierojalla käyneelle koiralle eläinlääkärikäynnit ovat siksi helpompia. Hieronnan lisäksi käyttämilläni vyöhyketerapeuttisilla ja kraniosakraaliterapeuttisilla on vielä hierontaakin voimakkaammat vaikutukset koiran hermoston ja ruoansulatuksen toimintaan. Nämä muut tekniikat ovat koiralle erityisen rentouttavia.

Hieronnan vaikutusten lääketieteelliset todisteet

Hieronnan vaikutuksia ei ole aukottomasti pystytty todistamaan lääketieteellisesti. Silti monet ihmis- ja eläinlääkärit suosittelevat potilailleen hierontaa tai fysioterapiaa muun hoidon tueksi. Hieronnassa käyneet ihmiset kertovat myös yleensä saaneensa helpotusta lihaskipuihinsa. Yleensä myös koirat ovat onnistuneen hieronnan jälkeen rentoutuneempia kuin sinne tullessaan.

Hoidon jatkuvuuden tärkeys

Kun koiran ihminen jatkaa hoitavaa kosketusta myös kotona, yhden hoitokerran vaikutukset saadaa ulottumaan mahdollisimman kauas ja vaikutus mahdollisimaan tehokkaaksi. Kotihoito on hyvin tärkeää ja joka hoitokerralta saatuja ohjeita kannattaa noudattaa. Silloin hoidossa käynnin tarve vähenee. Toisinaan jo yksi hoitokerta tosin riittää pitämään oireet poissa pitkään.


Sähköinen ajanvaraus vello.fi/tassaus

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: