Koirantasauspalvelu Tassaus

Piharemontti

Remontti voi tuoda haastetta arkeen myös koirien kanssa.

Pihallani tehtävä aitojen ja katosten vaihto tuo haastetta arkeen. Eräänä aamuna totesin, että ikkunan takaa kuuluu ryskettä. Kurkkasin ulos ja totesin, että urakoitsijat ovat siellä hommissa. En ollut saanut tietoa etukäteen taloyhtiön päätöksestä toteuttaa korjauksia.

Tuli kiire siirtää tavaroita pois tieltä, jotta urakoitsijat pääsisivät rakentamaan telineensä katoksen irrottamiseksi.

Myöhemmin kävi ilmi, että kasvimaani on osittain tuhottu päältä kävelemällä ja tavaroita kasvien päälle laittamalla. Koirat saattavat vielä myöhemmin käyttää tilaisuutta hyväkseen, ja silmän välttäessä kaivaa kasvimaata lisää…

Koiria varten pihalle laittamani verkkoaita on nyt osittain poissa, ja joutuu olemaankin niin kauan, kunnes uudet rakennelmat tehdään. Pihaan ei pääse ulkokautta, jos aita on paikallaan, koska en ollut vielä asentanut porttia. Verkko oli myös osittain kiinnitetty pihaa rajaavaan puiseen aitaan. Aitaverkon asennuksen jälkeen on ollut helppoa avata vaan ovi ja päästää Miki 16v pissalle tarvittaessa. Nyt ei toistaiseksi ole sitä vaihtoehtoa.

Huono päivä

Jos suuttumus ei pääse purkautumaan, se voi ilmetä voimankäyttönä.

Jouduinpa siis käsittelemään turhautumisen (suuttumus) tunteitani. Olin yrittänyt tehdä oloni – ja koirien olon – mahdollisimman mukavaksi. Turhauttaa, kun ponnistelut vaikuttavat hetken turhilta.

Kenties tunnistat saman itsessäsi omaan koiraasi liittyen? Yrität kouluttaa tärkeissä asioissa, muttet ehkä tunnu onnistuvan niin hyvin kuin haluaisit? Turhaudut joskus jatkuvaan lenkillä käymiseen? Siihen, että aina on oltava ruokaa tarjottavaksi, huvitti tai ei? Siihen, ettei koirasi tule kasvamaan aikuiseksi ollenkaan, vaan vaatii aina lapsenkaltaista huolenpitoa?

Kyllä välillä saa olla huono päivä.

Silloin on tärkeää tunnistaa, miksi on huono päivä. Mitä tunnet? Mitä ajattelet? Minkä omien uskomustesi takia tunnet ahdistusta?

Koira on hirrrrveän rakas. Se ei tarkoita sitä, ettei koira välillä suututtaisi. Suuttuminen taas ei tarkoita sitä, että olisit ihmisenä epäonnistunut.

Kyllä välillä saa olla huono päivä.

Jos suuttumusta ei pura, se voi ilmentyä toiseen ihmiseen, eläimeen tai esineeseen kohdistettuna voimankäyttönä. On tärkeää olla tietoinen omista tunteistaan, jotta pystyy tarjoamaan rakkaalle eläimelleen hyvän elämän. Hyvään elämään ei kuulu alistaminen, väkivalta tai hyväksikäyttö. Koira voi herättää ihmisessä vahvoja tunteita, sekä toivottuja että ei-toivottuja – ja niiden kanssa on vain tultava toimeen.

Avoimuus auttaa.

Vaikka juuri nyt tuntuu, että sekin auttaisi, ettei kukaan olisi tullut kävelemään kasvimaallani XD

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: