Koirantasauspalvelu Tassaus

Tassauksen kehohoito

Tassauksessa on käytössä kehohoidossa kolme tekniikkaa: hierontaa, vyöhyketerapiaa ja kraniosakraaliterapiaa. Niitä voi käyttää yhdessä tai erikseen, ja ne tukevat toisiaan.

Hieronta

Hieronnalla voi hoitaa lihaskudosta ja elimistön eri osia toisiinsa yhdistäviä kiinnikkeitä, kuten lihaskalvoa.

Hieronnalla voi hoitaa lihaskudosta ja elimistön eri osia toisiinsa yhdistäviä kiinnikkeitä, kuten lihaskalvoa. Hieromalla annettava hoito on pääsääntöisesti pinnallista, lihaksiin keskittyvää.

Hieronnan haasteena on kipeiden lihasten käsittely: jos lihaskipu on voimakasta rasituksen tai vamman takia, hieronta ei ole aina mahdollista. Hoidon on tarkoitus olla aina koiralle miellyttävää. Ensisijainen päämäärä koiran kannalta on nauttia hoidosta.

Kipeiden lihasten hoidossa hieronnan tukena ovat kädellä täristämällä tehty syviin lihaksiin ulottuva hieronta sekä lyhyttaajuuslaser. Pienen, kädessä pidettävän laserlaitteen avulla voidaan kipeään kohtaan kohdistaa pistemäinen kudosta lämmittävä eli verenkiertoa parantava vaikutus. Kudoksen aineenvaihdunnan parantuessa kipukin usein vähenee.

Hieronta alkaa aina raajojen nivelten pyörittelyllä, jolla saadaan verenkiertoa elvytettyä ja samalla kosketuksen kautta tietoa mahdollisista nivelvaurioista ja lihaskivuista.

Vyöhyketerapia

Kipeää kohtaa ei siis  koskea suoraan, vaan sitä voi hoitaa heijasteiden kautta.

Vyöhyketerapian hoitoteho perustuu ajatukseen siitä, että koska jokainen elävä olento on saanut alkunsa yhdestä jakautumaan lähteneestä solusta, joten mitä tahansa elimistön kohtaa voidaan hoitaa mistä tahansa muusta kohdasta. Kipeää kohtaa ei siis tarvitse koskea suoraan, vaan sitä voi hoitaa niin sanottujen heijasteiden kautta.

Vyöhyketerapeuttinen hoito tarkoittaa usein käytännössä selkärangan ja raajojen heijastepisteiden kevyttä käsittelyä. Hoito on aina kivutonta tai lähes kivutonta.

Vyöhyketerapian avulla hoitovaikutukset saadaan ulottumaan kehon pintakerrosta syvemmälle, muun muassa ruoansulatuksen ja hermojen toimintaan. Tavoitteena on aina elimistön toimintojen tasapainottaminen, jonka kautta on mahdollista vähentää kipuja ja rentouttaa.

Vyöhyketerapeuttinen hoito alkaa aina kehon valmistelulla hoitoon kevyillä sivelyillä. Ensimmäisillä hoitokerroilla koira usein reagoi vahvasti tähän avaukseen, koska on ehtinyt tottua kehon jäykkyyksiin ja kenties epätasapainoiseen asentoon ja liikkumiseen.

Vyöhyketerapiahoito sopii myös kissoille ja muille pieneläimille.

Kraniosakraaliterapia

Koska niin iso osa kehon painosta on vettä, kehohoito saadaan ulottumaan syvälle ja kaikkiin kudoksiin.

Kehon nesteiden juoksevuus ja virtaus on terveydelle oleellinen asia. Nesteiden virtaukseen voidaan vaikuttaa kraniosakraaliterapian avulla. Koska niin iso osa kehon painosta on vettä, hoito saadaan ulottumaan syvälle ja kaikkiin kudoksiin. Esimerkki kehon nesteistä on nivelneste: mitä juoksevampi ja runsaampi nivelpussissiin mahtuva pieni nestemäärä on, sen paremmin nivel toimii: sen vähemmän rustot hankautuvat toisiinsa ja sen joustavampi liike on.

Kraniosakraalihoito on yleensä hyvin rentouttava ja täysin kivuton hoito. Kuitenkin samoin kuin vyöhyketerapiassa, hoidon avulla aikaan saatavat muutokset saattavat saada erittäin kehollisen koiran reagoimaan kehossa tuntuviin uudenlaisiin tuntemuksiin. Hoito on kokonaisvaltainen ja tasapainottaa kaikkien elimistön järjestelmien toimintaa.

Kraniohoito alkaa kehon tunnustelulla ja tiettyjen lihaskalvon kohtien avaamisella. Sen sijasta että hieromalla tehty kalvokäsittely on kivuliasta, kraniohoito on hyvin lempeä ja kivuton. Sillä voidaan kuitenkin saavutta todella selkeää parannusta oloon jo yhdellä hoitokerralla.

Kraniohoito sopii myös kissoille ja muille pieneläimille.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun
%d bloggaajaa tykkää tästä: